Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Ανθρώπινη αλυσίδα από 2.500 παιδιά γύρω από την Ακρόπολη ενάντια στο ρατσισμό[Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ημερησία, 21.2.2014, http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26513&subid=2&pubid=113241907]


«Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα». Με το σύνθημα αυτό 2.500 παιδιά, σχημάτισαν «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από την Ακρόπολη, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού.

Παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ τραγούδησαν για το νόημα της ημέρας σκορπίζοντας στον αττικό ουρανό περισσότερα από 2.000 πολύχρωμα μπαλόνια, στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και της δημιουργικής, χωρίς διακρίσεις, συνύπαρξης των ανθρώπων.

Στη συνέχεια, στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Αντώνη Ρέμο και τη Μελίνα Ασλανίδου, και με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Παράλληλα, έγιναν δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο», υπό την επιμέλεια του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το "παρών" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου